Bel: 0166-600226 of mail: info@bowlingdethoolsebrug.nl

Oud Hollandse Spelen

Bowling biljart
Bowling biljart

Leg de bal op de witte stip. U krijgt 5 beurten om te scoren en stoot de bal op het scorebord. Tel het totaal aantal punten van de 5 beurten bij elkaar op. Noteer uw score op de kaart.

Click Here

Spijkerslaan
Spijkerslaan

Plaats de spijker lichtjes in het blok. Sla (max 8 keer) de spijker in het blok met de achterkant van de hamer. Zit deze dan niet geheel in het blok is het goed voor 1 punt. Lukt het in 7 slagen is 2 punten; 6 slagen is 3 punten; 5 slagen is 4 punten; 4 slagen is 5 punten; 3 slagen is 6 punten; 2 slagen is 8 punten. Maar 1 slag nodig dan 10 punten! Noteer uw score op de kaart.

Click Here

Ballen gooien
Ballen gooien

U mag 3 ballen gooien en proberen zoveel mogelijk blikken omver te werpen. Daarna krijgt u voor elk omgegooid blik een punt. Noteer uw score op de kaart.

Click Here

Biljart dobbelen
Biljart dobbelen

Leg de biljartbal op de witte stip. U krijgt 5 beurten. Probeer via de korte band met de bal de kurk met dobbelsteen te raken Tel het aantal ogen van de dobbelsteen in deze 5 beurten bij elkaar op.. Noteer uw score op de kaart.

Click Here

Domino
Domino

Domino is een spel voor 2 spelers dat met domino stenen wordt gespeeld en waarbij je om de beurt stenen moet aanleggen met hetzelfde aantal ogen tegen elkaar. Iedere speler krijgt 6 stenen, bepaal zelf door loting wie begint. Kun je niet pak dan een steen van de reststapel. Degene die het eerst al zijn stenen kwijt is wint. Winnaar 20 punten, verliezer 10 punten. Noteer uw score op de kaart.

Click Here

Doelschieten
Doelschieten

Schiet in 5 beurten zoveel mogelijk punten bij elkaar. In de boven cirkel krijg je 20 punten en in de onderste cirkel 10. Tel je score bij elkaar op. Noteer uw score op de kaart.

Click Here

Mens-erger-je-niet
Mens-erger-je-niet

Elke speler (4 max) heeft pionnen van een eigen kleur, een eigen beginpunt, en eigen eindcirkels waar andere pionnen niet mogen komen. De spelers gooien om beurten met een dobbelsteen en moeten een pion het aantal cirkels verplaatsen dat de worp aangeeft. Volg de pijlen, je kunt onderweg je tegenstander “omgooien” deze moet dan die pion opnieuw in het spel brengen. Bedoeling is je eigen kleur pionnen in je eindvak te krijgen zo vlug mogelijk. Winnaar 20 punten, nummer twee 15, nummer drie 10, nummer vier 5. Noteer uwU score op de kaart.

Click Here

Tafelvoetbal
Tafelvoetbal

Speel 1 spel tafelvoetbal (alle ballen na muntinworp) met 4 personen en zet het aantal doelpunten op de scorekaart als het spel klaar is.

Click Here

Hinkelspel
Hinkelspel

Ben je aan de beurt dan gooi je de hinkelsteen in het vak met het cijfer één. Als de hinkelsteen in het vak terecht komt mag je beginnen. Je moet het vak waar de hinkelsteen ligt, overslaan. Vanaf het laatste vak hinkel je weer terug. Bij het tweede vak aangekomen pak je de hinkelsteen terwijl je nog steeds op één been staat en spring je over het eerste vak heen naar het beginpunt. Nu gooi je je hinkelsteen in het tweede vak. Werk alle vakken op die manier af. Je bent af als je het vak raakt met de hinkelsteen of als je buiten het spel stapt of omvalt. Spreek met elkaar af hoeveel punten de langst overgebleven speler krijgt en noteer uw score op de kaart.

Click Here

Bowlingpin sjoelen
Bowlingpin sjoelen

Schuif 5 pins in het puntenvak en tel het aantal behaalde punten bij elkaar op. Noteer uw score op de scorekaart. De punten worden behaald daar waar het grootste gedeelte van de pin in het vak staat.

Click Here

Jenga
Jenga

Bouw eerst een toren van 3 blokjes breed….en dan de hoogte in. Haal om de beurt een blokje uit de toren de eerste die begint mag er geen van de bovenzijde pakken. Degene die de toren laat omvallen verliest de rest telt het aantal blokjes die men heeft. Noteer uw score op de kaart.

Click Here

Boter-kaas-en-eieren
Boter-kaas-en-eieren

Spel voor 2 spelers. Ieder speler krijgt 5 rondjes of kruisjes. Probeer drie rondjes of kruisjes op een rij te krijgen. Degene die verliest na 3 spellen krijgt 0 punten. De winnaar 10 punten. Noteer uw score op de kaart.

Click Here

Klompenspel
Klompenspel

Probeer vanaf 2 meter afstand de 10 balletjes in de klompen te gooien. De punten per klomp staan aangegeven op het bord of klomp. Noteer uw score op de kaart.

Click Here

Ringwerpen
Ringwerpen

Probeer in tien beurten de ringen om de staafjes te werpen met de hoogste punten. Tel de score bij elkaar op. Noteer uw score op de kaart.

Click Here

Air Hockey
Air Hockey

Speel 1 spel Air Hockey met 2 personen. Zet uw score op de scorekaart als het spel klaar is.

Click Here

Kegelspel
Kegelspel

Gooi de kogel met een boog van u af, zodat hij op de terugweg kegels om zal stoten. Vang de kogel op. Alleen de kegels die de kogel omgestoten heeft tellen voor de punten (punten staan onder de kegels). (de omgestoten kegels door de kogel laat u liggen en de andere omgevallen kegels weer opzetten) U mag 3 keer gooien. Noteer uw score op de kaart.

Click Here

Sjoelen
Sjoelen

Probeer de 15 sjoelstenen zoveel mogelijk in de puntenvakken te krijgen. Tel de score van deze sjoelstenen bij elkaar op. Noteer uw score op de kaart.

Click Here